lördag 25 december 2010

Paparazzi fotojob

Jag har tillslut blivit en så pass känd fotograf att jag bjudits in som kändisfotograf på en VIP-fest i Malmö. Det var Beas kusin Maria som firade sin 10-årsdag tillsammans med sin klasskamrat Esther. Temat var kändiskalas eller VIP-fest och då skulle gästerna mötas av fotoblixtar när de kom. Värdparet var Kesha (till vänster i bilden) och Rihanna (Beas kusin).

Tjejerna hade bjudit in hela klassen så det strömmade in över tjugo kändisar, jag märkte att killarna hade en förkärlek för Michael Jacksson och att tjejen som var utklädd till Marilyn Monroe fick kommentaren, "Är det en kändis?". Jag antar att man helt enkelt är gammal.

Alla vuxna hade fått klara instruktioner om vad de skulle göra. Papporna skulle vara säkerhetsvakter, ha mörka kostymer och vänta ute i kylan, mammorna skulle ha svarta kjolar och vara hårt sminkade servitriser medan storasyster fick vara DJ. Eftersom Bea var på julbord med jobbet fick även svärmor närvara som barnflicka. Moa älskade att titta på de stora tjejerna och flera gånger smög hon sig in på dansgolvet och hoppade med.

Dansgolvet var för övrigt den centrala platsen, det var här som allt hände. Det dansades givetvis en hel del och det bjöds på en hel del lekar som limbo (Maria gick iväg som segrare) och någon form av dans där man skulle fånga sin partner, den fanns inte på min tid. Jag avvek precis när det blev dags för ryska posten med en skräckblandad förväntan om hur Moas kalas kommer att se ut när hon fyller tio.

Inga kommentarer: