tisdag 4 november 2008

Hockey

[Filip]

I söndags var vi och tittade på NHL hockey. Det lokala laget, Carolina Hurricanes var vänliga nog att ta emot Toronto Maple Leafs och förnedra dem med att vinna med 6 mål mot 4.


Det var en bra match, Toronto gick in i första periodvilan med ledning 0-1 och såg starka ut i andra också. Hurricanes (eller Canes som vi fans kallar dem) kom igen och kvitterade men elva minuter in i andra ledde Toronto igen denna gång med 1-3. Canes skärpte till sig och fick med sig några utvisningar och lyckade effektivt vända perioden och sista perioden började med 4-3 ledning till Canes. Sista perioden var jämn, efter att Canes dragit ifrån till 5-3 reducerade Toronto och det var inte förrän i 19:e minuten som Canes kunde fastställa slutresultatet genom mål i öppen kasse.

Det är ganska stor skillnad på att titta på NHL hockey live jämfört med MIF i deras gamla arena. Förutom temposkillnaden är det show hela tiden. I reklampauserna lottar sponsorerna ut saker och det är tävlingar hela tiden. I periodvilan spelade barnlaget match och det var mycket trillande och halkande.

För den som inte redan visste det, i Hurricanes spelar en svensk, Niclas Wallin (Bea känner hans fru - riktigt häftigt) och han fick en assist i matchen mot Toronto.

1 kommentar:

Sanna sa...

Låter ju riktigt kul att se NHL-hockey! Och att få uppleva en riktig Hallowen. Det kom faktiskt två utklädda tjejer och ringde på hos oss, så jag fick ge dem lite godis. Dom hade massor! Själv har man ju inte firat Hallowen så mkt....Bea vi har ju mest varit påskkärringar :-)!

Ha det så bra! Antar att de snart börjar julpynta :-)!

kram S