måndag 1 november 2010

Första pappadagen avklarad

Så var den första pappadagen avklarad och både jag och Moa överlevde även om vi är mycket trötta båda två. Det hela började med att hon vägrade acceptera vintertiden och envist skulle gå upp klockan 5, det var bara att anpassa sig och se glad ut. Efter en snabb extra lur på förmiddagen hjälptes vi åt att montera upp ett fågelbord framför köksfönstret. Tanken är att vi skall stå i köket och titta på fåglar.

Efter fågelbordet snodde Moa det obligatoriska äpplet och det bar av till lekplatsen. Trots gungor, rutschkanor och sand så är det roligaste att knuffa runt sin egen vagn.

En tur till Bröderna Anderssons ICA i Södra Sandby fixade så lunchen kunde klaras av. Det blev pannbiffar med pasta, majs och löksås - ett riktigt hopplock men Moa gillade det faktiskt. Personligen tänker jag nog aldrig laga det igen...

För att smälta maten gav vi oss ut på en rejäl 1.5h promenad på heden och i skogen kring krankesjön. Moa missade de vackra höstfärgerna eftersom hon sov nästan hela vägen.

Det var bara de sista 10 minuterna som hon blev förbannad men det löste sig när det blev macka och äpple till fika.

Som avslutning på denna intensiva dag hämtade vi Bea vid hennes jobb 16:15 för att hinna till babysim i Malmö. Det var en lite väl intensiv dag och Moa var alldeldes för trött på kvällen så vi får trappa ner på tempot lite och öka på sömnen, men vi har sex månader på oss att hitta vår egen rytm.

Inga kommentarer: