tisdag 11 juni 2013

Cypern

När barnens morföräldrar fyllde jämnt så åkte hela familjen tillsammans med mormor, morfar, Christoffer, Marie och Oskar till Fig Tree Bay på Cypern. Resan var maximal charter med boende på ett all inclusive hotell och jag kan direkt säga att alla mina fördomar krossades - det är ett underbart sätt att resa med små barn! Moa var med i Bamseklubben och tyckte det var jättespännande att titta på kvällsshowerna och gå med i den dagliga bamseparaden. Den dagen en av performance tjejerna hade glitterklänning gick Moa givetvis först i paraden och höll henne i handen. Morgan ville också gärna se showerna på kvällarna men han kunde inte hålla sig utanför säkerhetszonen så han fick vara i någons famn istället.


 På dagarna var det massor av bad och även om hotellet låg precis vid havet så hängde vi mest vid polen. Båda barnen har nog säl några generationer bak för de kunde bada hur länge som helst.


All mat och dryck ingick och eftersom våra barn älskar fika tog det inte lång tid för dem att bli riktiga chartermästare. Moa kunde komma springande på kvällarna och beställa glass eller en drink som om det var det naturligaste i världen. Hon provade alla alkoholfria drinkar men det blev flest Aladdin - antagligen för att det var lättare att säga än till exempel traffic light...


Middagsmaten var klart över förväntan och de hade till och med en ostbuffé som man kunde hugga in på till efterrätt om man inte ville äta socker. Grönsaker och fetaost är i en helt annan division än i Sverige men det där med svenskt kaffe på hotellet är nog inget orimligt krav för framtiden. Man fick en middag i den finare restaurangen med bordsservering där det bjöds på en smakresa genom Cypern, tyvärr var det bara här det bjöds grillad Halloumi så jag har inte lyckats tröttna på denna cypriotiska ost.


En av dagarna gjorde vi en halvdags charterutflykt med buss till en glassfabrik, getfarm, apelsinodling med självplock och en djurpark. På getfarmen frågade Moa vad det var på golvet vid spiltorna, jag förklarade att det var getbajs och när vi sedan kom in i köket på farmen var Moa övertygad om att den stora burken med svarta oliver på köksbordet var getbajs.


På Karins födelsedag så bjöds det på champagne och jordgubbar på deras terass. Vi passade på att överlämna lite studiobilder på barnen tillsammans med presenten. Den kvällen övergav vi hotellbuffén och gick ut på en fin italiensk restaurang istället.


Det bästa sättet att underhålla övertrötta barn när man inte vill att de skall bada längre eller när man väntar på att hustrun gör sig i ordning för middagen är att jaga dem på området. Tyvärr är båda barnen så pass snabba att man blir riktigt svettig av att jaga efter dem i flip flops...


Vi hade sol alla dagar och det var bara sista kvällen som det blåste upp lite och man kände att det var läge med långärmat. Solrädd som jag är lyckades jag komma hem med precis likadana ränder från t-shirten som jag hade när jag åkte. Detta kan jag tacka barnens kräm med SPF 50 för.


 Trots allt spring, utflyktande, tränande och fikande lyckades vi hinna med lite mysande också.


Inga kommentarer: