söndag 23 juni 2013

Midsommar

Midsommar firade vi i Revinge och det hela började på hemmaplan med midsommarlunch under äppelträden. Mormor och morfar var på besök och fick provsmaka den hemlagade korven som var lite av bordets mittpunkt.


Efter lunchen började kranstillverkningsprocessen och efter en hel del strul lyckades vi föreviga även Morgan iförd sin krans. Jag hade en förhoppning om att fotografera båda barnen iförda kransar framför majstången men den idén övergav jag ganska snart.


Nytt för årets midsommarfirande i Revinge var att man klär och reser midsommarstången tillsammans innan dansen börjar. Tidigare kläddes stången på förmiddagen men det hade varit lite dåligt deltagande men nu var uppslutningen fullständig. Väl rest så dansades det för fulla muggar runt stången. Mormor fick dra det tunga lasset att dansa med Moa som mest busade runt med sin dagiskompis Alvin.


Vi var bjudna hem till Johanna, Thomas och Molly på kvällen och med oss hade vi surdegsbröd och hemlagad korv. Barnen sprang rundor och hade fantastiskt roligt tillsammans.


Det härliga vädret gjorde att man kunde sitta ute och mysa nästan hela kvällen. Morgan var vaken till närmare nio och Moa ställde sig in hos mammorna genom att gulla med deras barn fram tills det var dags att gå hem vid 23:30.

Inga kommentarer: