torsdag 10 april 2008

Bilar

[Filip]

Det är fantastiskt det där med bilar här på andra sidan pölen. Man påverkas förvånansvärt fort och börjar tänka mer och mer amerikanskt i sin inställning till bilar och trafik.

I tisdags åkte jag i en kollegas stora Chevrolet truck på lunchen och det är en speciell känsla. Man sitter som en kung och skådar ut över trafiken, man har mycket bättre uppsikt över trafiken än i en vanlig bil. Problemet är bara att om du kör en vanlig bil i närheten av en truck eller SUV så ser du inget för de stora bilarna skymmer - detta föder tankar på att skaffa en större truck än de andra har... Här kommer det farliga i kråksången, ju fler som skaffar SUV och truck, desto större måste man göra dem för att folk fortfarande skall kunna njuta av den ökade sikten.

Men det bli inte för oss, vi får nöja oss med vår lilla Mazda 6. Bea glömde i sitt inlägg att nämna det viktigaste, dubbla utblås.


Dubbla utblås är bra för miljön. Genom att parallellkoppla utblåsen halverar man utsläppen - fungerar precis som resistanser...

Förresten, det kanske är svårt att se på bilden, men av någon anledning har vi fått en Pennsylvania-skyltad bil.

1 kommentar:

Sanna sa...

Hej hej!

Ville bara säga stort grattis till dig Bea på födelsedagen!

Jag hade gärna kommit och hälsat på! Vem vet det kanske kan bli en resa i höst om ni är kvar då :-).

Ha det bra!

kramar Sanna