tisdag 8 juli 2008

Smokey Mountains

[Filip]

I helgen tog vi min mor med upp till nordvästra North Carolina och Smokey Mountains. Det var en perfekt helg för utflykter, vädret var milt och trots att det var 4:e juli (USA's nationaldag) med fullbokade hotell överallt så var det verkligen lyckat.

Vi bilade upp på fredagen och började lördagen med att åka till Cherokee och besöka en indianby med rundtur och förevisning av riktiga hantverk. En väldigt trött och gäspig guide förklarade hur man tillverkade kanoter, vävde livremmar och korgar samt hur man gjorde pilspetsar.

Efter en förmiddag av indianmuseum och rikligt med kultur körde vi Blue Ridge Parkway tillbaka mot Asheville. Vi gjorde flera stopp för att beundra den fantastiska utsikten och trots att det var rejält mulet i början så klarnade det snart upp och vi hade milsvid utsikt.

Innan söndagens långa bilresa hem smet vi inom Chimney Rock och åkte hiss upp till utsiktspunkten (givetvis prydd med en amerikansk flagga) långt över Lake Lure. Jag tog trapporna ned men damerna klagade på tunn luft och åkte hiss även neråt. Vi passade även på att vandra bort till vattenfallet som var med i filmen "Den siste Mohikanen".

Inga kommentarer: