lördag 16 augusti 2008

Busch Gardens

[Filip]

I måndags hade jag semester eftersom jag och Bea tillbringande dagen utanför Williamsburgh på Bush gardens Europe, ett gigantiskt nöjesfält!

Vi valde att åka en måndag eftersom vi hört att karusellköer på upp till 1.5h inte var alls ovanligt. Vi hade dock tur, det längsta vi stod i kö var ca 30 minuter och då stod vi 15 minuter i en extrakö för att få sitta längst fram.

Busch gardens är fullt av berg- och dalbanor, totalt har de fem stycken inte inräknat vattenattraktioner i stil med lisebergs flume-ride. Vi lyckades åka fyra av dem, den femte var tyvärr stängd pga reparationer. Värst av dessa karuseller var Alpengeist, vi fick platser i mitten och såg varken framåt eller åt sidan när vi kastades runt i dubbla loopar och snäva kurvor följt av flera rollar.

Den nyaste attraktionen var en berg- och dalbana som heter Griffin. Den var riktigt bra, ett fritt fall på dryga 200ft och det var denna karusell vi öppnade med. Vi hade läst på innan vårt besök och alla rekommenderade att man började här för att undvika eftermiddagens köer.


Förutom karuseller så fanns det givetvis mat från hela Europa. Busch gardens Europe är nämligen indelat i Europeiska länder - tyvärr inget Sverige... vi åt vår lunch i Italien och det var väl något bättre än vad man kunde förvänta sig av nöjesfältmat. Bea förhandlade till sig en rejäl nöjesfältsglass och den var väldigt god.


Nu undrar kanske de mer lättskrämda läsarna om det inte fanns lite lugnare karuseller. Givetvis finns det sådana, både flygande mattan och vikingaskeppet fanns att åka. Jag ville åka både men efter att en liten flicka sagt följande till sin lillasyster om flygande mattan fick jag nöja mig med den ena:

Den, den är jättetråkig, den går bara runt, runt, där är inte ens en loop...

Det blev flygande mattan men den unga tjejen hade rätt, efter dubbla loopar var det roligaste med flygande mattan att studera den skräckslagna unga killen mitt emot oss som blundade och skrek som en stucken gris hela tiden...

På det hela taget var det nog en av de bästa utflykterna vi gjort, men det var ändå skönt att komma tillbaka till jobbet på tisdagen och vila upp sig.

Inga kommentarer: