fredag 17 oktober 2008

Outer banks

[Bea]

I helgen hyrde vi en stuga i Outer Banks. Outer Banks är en remsa med öar utanför North Carolinas kust. Det var här Wright bröderna flög för första gången, här finns massor av fyrar att besöka, oändligt långa sandstränder och massor av fiskrestauranger. Det var här piraten Blackbeard höll till på 1700-talet. Det finns även vilda hästar som enligt legenden ska ha kommit dit för länge sedan när spanska skeppsvrak spolades upp på ön.


Jag hade tänkt att vi skulle bo på ett Bed & Breakfast men det jag ringde var fullt men de hade en stuga man kunde hyra och ändå få komma och äta frukost. Stugan var helt ok och kändes mer som ett litet hus. Vi hade en DVD-spelare så på fredag kvällen efter att vi hade ätit åkte vi och köpt lite DVD-filmer. Jag valde ”Sex and the city” och Filip valde ”Don’t mess with the Zohan”. Min film var betydligt bättre än Filips.


På lördagen åkte vi till Wright Brothers Monument, körde genom en nationalpark, tittade på en fyr och åt på fiskrestauranger. På söndag gick vi ner till havet och kände på vattnet, det hade nog gått att bada. Vi gick även runt på östkustens högsta sanddyna, Jockey’s Ridge State Park.






Filmen ”Nights in Rodanthe” efter en bok av Nicholas Sparks med Richard Gere och Diane Lane som går på bio här i USA nu är inspelad i Outer banks. Vi försökte komma ner till huset där den spelades in men det var helt omöjligt att hitta någonstans att parkera. Folk som bor i husen intill vill väl inte ha massor av turister som springer omkring.

1 kommentar:

Sanna sa...

Vilka mysiga stränder!
Och god mat!

Oj känns konstigt att redan tänka på julen, men tiden går ju så fort!

Ha det bra!

Kram