onsdag 22 oktober 2008

State Fair

[Filip]

I helgen var vi på State Fair i Raleigh. State Fair är en gigantisk marknad som anordnas en gång per år och pågår i 10 dagar (16/10-26/10). Tanken var nog från början att djuruppfödare skulle mötas och ställa ut sina djur för försäljning och bedömning. Detta finns fortfarande men det är så mycket mer nuförtiden.

Om man är lantbrukare kan man åka in med sina grönsaker och få dem bedömda och om man har en riktigt fin potatis kanske den får ett pris...


Men vi skall inte glömma att vi är i USA, det är trots allt maten som är det viktiga - precis som Malmöfestivalen. Till skillnad från Malmöfestivalen är det friterat som är i fokus på State Fair, kan du äta det så kan man få det friterat på marknaden. Som exempel på några saker som kan fås friterade kan jag nämna, pommes, donuts, frityrdeg, snickers, mars, cheeseburgare, hamburgare, oreos, pecan paj och makroner med ost. Allt detta doppas i frityrdeg och slängs i fritösen.

Jag och Bea var ju tvungna att prova lite av dessa kulinariska lågvattenmärken. Det blev en friterad snickers (alldeles för söt, vars en tugga sedan slängdes den), en frozen cheescake doppad i choklad (mycket god, denna åt vi faktiskt), en blooming onion (god snacks, vi delade med Dennis och Chrissie) samt en funnel cake (delades också). Utan att överdriva kan jag säga att vi var lite lätt mätta när vi gick ifrån marknaden.

Precis som man kan vänta sig av amerikanarna så kombinerar de det bästa av två världar, maskiner och mat. Videon nedan visar en John Deere traktormotor som används för att kyla glass, men mer om motorer i nästa inlägg...

Inga kommentarer: